Speedi sleeves
Speedi sleeves

Speedi sleeves

Dit is een RVS as-reparatie set om een ingelopen loopvlak onder een afdichting te repareren. Deze dunwandige busjes kun je monteren op de plaats waar een oliekeerring op een as loopt. Vaak ontstaat er in de loop van de tijd op die plaats een groef. Als je dan een nieuwe keerring plaats zal deze ook niet goed afdichten. In plaats van de dure en tijdrovende opties, de as vervangen of te repareren d.m.v. verbussen of oplassen en slijpen kan een SpeeiSleeve een snelle en goedkopere oplossing zijn. Deze monteer je op de plaats waar de groef is ontstaand. Het busje is zo dun dat je gewoon een keerring met de zelfde maat kan gebruiken.
SpeediSleeves zijn van RVS en zijn inzet geslepen. Dat wil zeggen dat de slijpsteen geen spoed heeft achtergelaten. (Zo'n slijpspoed kan er voor zorgen dat de olie onder de afdichting naar buiten wordt getransporteerd.)

SpeediSleeve Gold

Voor omstandigheden waar abrasieve stoffen worden gebruikt zijn er ook SpeediSleeves welke een extreem harde laag hebben. Deze zijn voorzien van een "diamond like carbon" laag.